Pepperstekt oksefilet med ristet foie gras og trøffelsjy
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
20 rattepoteter
4 kvaster rosmarin
Salt
4 ss olivenolje
4 tournedos av okseindrefilet à ca 160 g
Salt og grovmalt pepper
2 ss smør
1 ss olje
2 dl portvin
4 dl oksekraft
2 ss fersk trøffel, hakket
1 ss smør
4 skiver foie gras
2 pærer, i terninger
2 hvitløkfedd
1 ss smør
250 g spinat
1 pk rødbeteblader
Vask potetene godt og legg dem i en ildfast form sammen med rosmarin. Krydre godt med salt og hell over oljen. Stek i ovn på 200 °C i a 30 minutter.
Krydre kjøttet med salt og godt med pepper. Brun det på alle sider i smør og olje. Etterstek i ovn på 180 °C i ca 14 minutter til en kjernetemperatur på 58 °C. La kjøttet hvile på lun plass i ca 20 minutter før servering.
Kok ned vinen til halvparten er igjen. Ha i kraften og kok sammen til en saus. Smak til med salt og pepper og ha i trøffel. Pisk i smøret rett før servering. Rist foie gras i teflonpanne og krydre med salt og pepper.
Surr pærer og hvitløk i smøret. Vend inn spinat og rødbetespirer. Servér kjøttet med tilbehør.
Bakte rotgrønnsaker passer godt til.