top of page

Pepperstekt oksefilet med ristet foie gras og trøffelsjy

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

20 rattepoteter
4 kvaster rosmarin
Salt
4 ss olivenolje

4 tournedos av okseindrefilet à ca 160 g
Salt og grovmalt pepper
2 ss smør
1 ss olje

2 dl portvin
4 dl oksekraft
2 ss fersk trøffel, hakket
1 ss smør
4 skiver foie gras

2 pærer, i terninger
2 hvitløkfedd
1 ss smør
250 g spinat
1 pk rødbeteblader

Vask potetene godt og legg dem i en ildfast form sammen med rosmarin. Krydre godt med salt og hell over oljen. Stek i ovn på 200 °C i a 30 minutter.
Krydre kjøttet med salt og godt med pepper. Brun det på alle sider i smør og olje. Etterstek i ovn på 180 °C i ca 14 minutter til en kjernetemperatur på 58 °C. La kjøttet hvile på lun plass i ca 20 minutter før servering.
Kok ned vinen til halvparten er igjen. Ha i kraften og kok sammen til en saus. Smak til med salt og pepper og ha i trøffel. Pisk i smøret rett før servering. Rist foie gras i teflonpanne og krydre med salt og pepper.
Surr pærer og hvitløk i smøret. Vend inn spinat og rødbetespirer. Servér kjøttet med tilbehør.

Bakte rotgrønnsaker passer godt til.

Bold Title

bottom of page