top of page
Pepperstekt laks

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g laksefilet
1 toppet ts grovkvernet pepper
Olje til steking
200 g blomkål
3 ss smør
Salt og pepper
500 g vårgrønnsaker (asparges, gulrot, vårløk, sukkererter, bønner etc)
2 dl hvitvin
Del laksefileten på langs til 3–4 cm tykke “stenger” og rull dem godt i pepper. Stek fisken raskt på alle sider i glovarm panne. Laksen skal være rå i midten (men varm).
Rens blomkålen, del den i buketter og kok den mør i vann. Sil av vannet og kjør blomkålen og 2 ts av smøret glatt i hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.
Vårgrønnsakene skrelles, deles i passende biter og kokes møre i lettsaltet vann. Kok inn hvitvinen til ca 2–3 ss, pisk inn resten av smøret og bruk som saus.
Bold Title
bottom of page