Pepperstekt kveite med hummer-risoni
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 hummer
1 løk, hakket
2 hvitløkfedd
1 ss tomatpuré
1 dl hvitvin
2 dl vann
4 porsjoner risoni
Salt og pepper
Evt litt smør
Evt litt parmesan, revet
1 egg
4 ss strøkavring
Salt og peppermiks
4 skiver kveite à ca 160 g
2 ss olje
2 eggeplommer
1 dl hvitvin
1 ss sitronskall, raspet
1 klype gurkemeie
Rens hummer. Hakk opp skallet og brun sammen med løk, hvitløk og tomatpuré i en kjele. Ha over vin og vann. Kok i 10 min. Sil.
Kok risoni som anvist på pakken, men bruk hummerkraften som væske. Når risonien er ferdig, kuttes hummerhalene opp i biter og has i risonien. Smak til med salt og pepper og ha evt oppi en klatt smør og revet parmesan.
Pisk opp egget og bland sammen strøkavring med salt og peppermiks. Vend fiskestykkene først i egg og så i strøkavring. Stek skivene i oljen.
Ha eggeplommer, vin, sitronskall og gurkemeie i en kjele og varm opp. Pisk til et tykt skum og servér sammen med fisk og risoni. Varm hummerklør og servér til.
Servér gjerne med sesongens grønnsaker til.