top of page

Pepperstekt kveite med hummer-risoni

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 hummer
1 løk, hakket
2 hvitløkfedd
1 ss tomatpuré
1 dl hvitvin
2 dl vann

4 porsjoner risoni
Salt og pepper
Evt litt smør
Evt litt parmesan, revet

1 egg
4 ss strøkavring
Salt og peppermiks
4 skiver kveite à ca 160 g
2 ss olje

2 eggeplommer
1 dl hvitvin
1 ss sitronskall, raspet
1 klype gurkemeie

Rens hummer. Hakk opp skallet og brun sammen med løk, hvitløk og tomatpuré i en kjele. Ha over vin og vann. Kok i 10 min. Sil.
Kok risoni som anvist på pakken, men bruk hummerkraften som væske. Når risonien er ferdig, kuttes hummerhalene opp i biter og has i risonien. Smak til med salt og pepper og ha evt oppi en klatt smør og revet parmesan.
Pisk opp egget og bland sammen strøkavring med salt og peppermiks. Vend fiskestykkene først i egg og så i strøkavring. Stek skivene i oljen.
Ha eggeplommer, vin, sitronskall og gurkemeie i en kjele og varm opp. Pisk til et tykt skum og servér sammen med fisk og risoni. Varm hummerklør og servér til.

Servér gjerne med sesongens grønnsaker til.

Bold Title

bottom of page