top of page

Pasta Bolognese

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 1 time

500 g kjøttdeig, 14% fett
3 ss nøytral stekeolje
100 g bacon, i små biter
100 g sjampinjong, hakket
Salt og nykvernet pepper
3 ss tomatpuré
1 ss sukker
2 ss fiskesaus
2 ss rødvinseddik
2 store sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 bokser hakkede tomater
1 ts tørket timian
1 laurbærblad
400 g spagetti
2 ss god olivenolje
Parmesan

Varm en støpejernsgryte og stek kjøttdeigen i olje på høy varme. Brun kjøttet godt på den ene siden, snu det og brun det like godt på den andre siden før du begynner å hakke i kjøttdeigen. Mye av smaken ligger i stekeskorpen, og du unngår at kjøttet slipper væsken og blir kokt. Krydre lett med salt og pepper. Tilsett hakket bacon og sopp og stek det videre. Ha i tomatpuré, sukker, fiskesaus, rødvinseddik, løk og hvitløk. Fres det et par minutter til væsken er kokt inn.
Skru ned varmen og rør inn tomatene. Tilsett timian og laurbærblad, og la det surre under lokk i minst 30 minutter. Smak til med salt og pepper underveis.
Kok spagettien etter anvisning på pakken og rør inn olivenolje. Server spagettien med bolognese og riv rikelig med parmesan over hver tallerken.

Bold Title

bottom of page