top of page

Pannestekt skatevinge

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g filet av skatevinge
Salt og pepper
2 ss smør

3 bifftomater
12 tomater, soltørkede
4 vårløk
1 ss sukker

3 forskjellige sitrusfrukter, f.eks. appelsin, gul og rød grapefrukt
100 g smør
2 ss gressløk, finkuttet
2 dl urter, blandede friske

Rull sammen 4 pene stykker av skatevinge. Krydre med salt og pepper og stek i smør.
Lag et kryss i skallet på bifftomatene og dypp dem i kokende vann i 15 sek. Ha tomatene i iskaldt vann og fjern skallet. Del tomatene i fire og ta ut kjerner, skjær i mindre biter. Kutt soltørkede tomater og vårløk i biter og legg i en kjele med tomatfiletene. Kok forsiktig i 5 min og smak til med sukker.
Kutt ut fileter fra sitrusfrukter. Smelt smør og ha i sitrusfrukt. Smak til med salt og pepper og ha i finkuttet gressløk. Servér fisken med tomatkompott, sitrussmør og friske urter.

Hvis du ikke finner skatevinge går det fint å bruke f.eks steinbit- eller kveitefilet.

Bold Title

bottom of page