top of page

Paella

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

10

Tid: 1 time

500 g hjerteskjell
5 kyllinglår
½ sterk chorizopølse,
i biter
1 løk
3 fedd hvitløk
1 rød paprika
1 gul paprika
2 ss røkt paprikapulver
1 boks hakkede tomater
2 l kyllingkraft
1 stor stilk rosmarin
3 stilker timian
1 ts safran
375 g risottoris
250 g frosne erter
10 sjøkreps
20 store reker
2 sitroner
Persille
Olivenolje og
smør til steking
Salt og nykvernet pepper

Bruk en paellapanne eller ekstra stor panne. En wokpanne kan til nød brukes. Skyll hjerteskjellene i rennende kaldt vann i minst 1 time for å fjerne sand. Del kyllinglårene i over- og underlår. Skjær chorizo-pølsen i bittesmå terninger. Hakk løk og hvitløk. Rens paprikaene og skjær dem i terninger. Ha rikelig med olivenolje i paellapannen. Smak oljen til med en god klype salt. Brun kyllingbitene godt på begge sider. Ta dem opp av pannen og legg dem til side. Ha chorizo, løk, hvitløk og paprika i pannen, og surr til alt har falt sammen og løken har fått litt farge. Dryss over røkt paprikapulver, kvern pepper over, og la det koke et øyeblikk. Tilsett hakkede tomater og la det koke i noen minutter. Tilsett kyllingkraft, rosmarin og timian og kok opp. Løs opp safranen i litt av kraften og ha det i pannen. Legg kyllingbitene tilbake i pannen og la dem surre i væsken i ca. 10 minutter. Dryss risottorisen jevnt rundt i pannen. Væsken skal stå ca. 1-2 cm fra kanten av pannen og risen skal være helt dekket av væsken. Spe eventuelt litt og litt med mer vann eller kyllingkraft underveis. La det koke på jevn varme i 10 minutter. Skru deretter ned varmen.

Fordel hjerteskjell og erter på toppen av risen og dekk pannen med aluminiumsfolie. La paellaen koke på svak varme i ytterligere 10 minutter. I denne fasen er det viktig å ikke røre i pannen, da blir det grøtete. Det gjør ingen ting om det danner seg et sprøtt lag i bunnen. Del sjøkrepsen i to på langs og fjern tarm og pave. Pensle dem med litt smør, sitronsaft og salt og stek dem 2-5 minutter under grillelementet i ovnen. Følg med underveis så sjøkrepsen ikke blir brent. Fres rekene raskt i olje og litt hvitløk i varm panne. Ta folien av paellaen og smak til med salt og pepper. Fordel rekene og sjøkrepsen pent på toppen. Pynt med grillede sitroner og dryss over hakket persille. Server med det samme.

Bold Title

bottom of page