top of page

Pølsebrød

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Meljevning:

100 g mel
2 dl vann
2,3 dl melk
Pølsebrøddeig:

700 g mel
80 g sukker
10 g salt
1/2 pakke tørrgjær
1 ts bakepulver
240 g meljevning (se over)
2 egg
2,1 dl melk
60 g smør (romtemperert)
Sesamfrø, tørket rosmarin og/eller flaksalt

Meljevning:
Varm meljevningen opp under omrøring i en kjele. Rør godt rundt i det den begynner å tykne. Den er ferdig når den er tykk som jevning. Avkjøl.

Pølsebrøddeig:
Bland alt utenom smøret i en elte maskin. Elt deigen og tilsett smøret i klatter. Elt deigen i minst 10 minutter, eller til deigen blir myk og elastisk. Sett deigen på et lunt sted og la den heve til dobbelt størrelse. Rull deigen ut til pølsebrød som passer med størrelsen på pølsene du skal bruke. Legg på et bakebrett og pensle med egg og dryss over sesamfrø, rosmarin og/eller flaksalt. Etterhev ­i ca 40 minutter. Stek på 180 °C i ca 10 minutter.

Bold Title

bottom of page