top of page

Ovnstekt torskerygg

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g poteter
2 dl melk
Salt og rosepepper

4 gulrøtter
1 appelsin

1 agurk
1 rødløk
1 dl olje
3-4 ss eddik

4 biter torskeloin à 160 g
2 ss smør
40 g laksekaviar
Dill til pynt

Kok poteter møre og mos med melk. Smak til med salt og pepper.
Skrell gulrøtter og del på langs. Kok møre i saltet vann. Rasp skallet av appelsinen og skjær ut pene fileter. Glasér gulrøtter med appelsinskall og 1 ss smør, ha til slutt i appelsinfileter.
Kutt agurk og rødløk i terninger og mariner i olje og eddik, smak til med salt og rosepepper.
Ha fiskestykker i ildfast form med 1 ss smør og salt på. Stek i ovn på 180 °C i 12-15 min til fisken er akkurat gjennomstekt.
Pynt retten med dill og kaviar.

Smak gjerne til potetstappen med sennep, karri eller liknende. Ha gjerne noen reker til.

Bold Title

bottom of page