Ovnstekt torskerygg
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g poteter
2 dl melk
Salt og rosepepper
4 gulrøtter
1 appelsin
1 agurk
1 rødløk
1 dl olje
3-4 ss eddik
4 biter torskeloin à 160 g
2 ss smør
40 g laksekaviar
Dill til pynt
Kok poteter møre og mos med melk. Smak til med salt og pepper.
Skrell gulrøtter og del på langs. Kok møre i saltet vann. Rasp skallet av appelsinen og skjær ut pene fileter. Glasér gulrøtter med appelsinskall og 1 ss smør, ha til slutt i appelsinfileter.
Kutt agurk og rødløk i terninger og mariner i olje og eddik, smak til med salt og rosepepper.
Ha fiskestykker i ildfast form med 1 ss smør og salt på. Stek i ovn på 180 °C i 12-15 min til fisken er akkurat gjennomstekt.
Pynt retten med dill og kaviar.
Smak gjerne til potetstappen med sennep, karri eller liknende. Ha gjerne noen reker til.