top of page

Ovnstekt teriyaki tofu

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Teriyakimarinade:
1 1/4 dl soyasaus, mørk
1 1/4 dl mirin (søt japansk risvin)
1 1/4 dl sake
1 ss sukker
500 g tofu, fersk, fastpresset og i 4 biter

Glaserte grønne grønsaker:
2 ss solsikkeolje
2 hvitløkfedd, i tynne skiver
200 g brokkoli, hakket
1 purre, det hvite og lysegrønne i tynne skiver
4 shiitakesopper, friske eller tørkede (kan sløyfes)
200 g bok choy, delt i 4 på langs, eller spinat, hakket
1 fennikel, renskåret og i tynne skiver
2 ts maizena, utrørt i 4 ss kaldt vann

200 g nudler, ferske eller tørkede

Til servering:
2 vårløk, i tynne, skrå skiver
1 ss sesamfrø, tørristede

Marinade: Ha soyasaus, mirin, sake og sukker i en stor stekepanne og varm opp under omrøring til sukkeret har løst seg opp. Tilsett tofu. La det putre over svak varme i ca 15 min. Snu tofuen etter halve steketiden.
Legg tofubiffene over på en lett oljet stekeplate eller i en langpanne. Øs litt marinade over og stek dem i ovn ved 220 °C i 10 min. Hold dem varme. Bruk en hullsleiv, og ta soppen opp av marinaden, klem ut væsken og skjær den i tynne skiver. Ta vare på marinaden.
Glaserte grønnsaker: Varm en wok til den er rykende varm, og ha i olje. Tilsett hvitløk, brokkoli, purre og eventuelt soppskiver, og wok dem i 2 min. Tilsett bok choy eller spinat og fennikel. Wok i 2 min. Tilsett saus og 3/4 dl vann, rør, legg lokk på og la det koke 2 min. Skyv grønnsakene bak i woken, og tilsett maizenablandingen i den boblende væsken. Rør til det tykner. Bland grønnsakene i sausen.
Kok nudlene som angitt på pakken, og la dem renne av.
Servering:
Legg et rede av nudler på varme tallerkener og fordel grønnsakene i midten. Snu tofubiffene og legg dem oppå grønnsakene med den blanke siden opp. Dryss vårløk og sesamfrø over.

Bold Title

bottom of page