top of page

Ovnsbakt klippfiskrygg med chorizo og hvite bønner

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 30 minutter

600 g utvannet klippfisk, delt i 4
4 ss olje
100 g chorizo, i biter
1 gul løk, hakket
2 hvitløkfedd, finhakket
2 gulrøtter, i biter
2 stilker stangselleri, i biter
2 ss tomatpuré
2 dl vin (rød eller hvit)
4 dl kyllingkraft
1 boks hakkede tomater
2 bokser hvite bønner
2 paprikaer, i biter
1 neve cherrytomater, delt
Salt og pepper

Varm oljen i en kjele og ha i pølsebiter, løk, hvitløk, gulrot, stangselleri og tomatpuré. La det surre i
5 minutter. Tilsett vin, kraft, hakkede tomater og hvite bønner og kok videre i 5 minutter. Ha blandingen i en ildfast form, og legg fiskestykker, paprika og cherrytomater på toppen. Bak det i stekeovnen på 180 °C i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Vi tror ofte at vi må ha poteter til klippfisk, men vi kan få proteinene fra andre kilder. Bruker vi bønner, har vi et enda sunnere tilbehør ettersom de har et lavere innhold av karbohydrater. Det hvite fiskekjøttet ser pent ut, men det fargerike tilbehøret løfter retten til et annet nivå. Du kan sløyfe pølsene. Da får de en litt «snillere» totalsmak. Og mindre fett.

Hvitvin
Det er alltid vanskelig å vite hvor mye en klippfisk smaker, fordi det er avhengig av utvanningsgraden og hvor mye salt som er igjen. Men tomatelementene i retten gir sødme og balanserer fint det som eventuelt måtte være igjen av saltpreg i fisken. En enkel Chenin Blanc fra Remhoogte eller Kleine Zalze i Sør-Afrika, eller en mellomtørr Riesling fra Weinbach i Alsace kan fungere fint her.

Bold Title

bottom of page