top of page

Ossobuco

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 3 timer

4 store kalveskanker
i skiver, ca. 1 kg
2 fedd hvitløk
2 løk
3 gulrøtter
3 stilker stangselleri
1 liten fennikel
3 dl tørr hvitvin
1 boks tomater
1 laurbærblad
3 stilker timian
4 stilker merian
Olivenolje til steking
Salt og pepper

Safranrisotto
2 sjalottløk
25 g smør til steking
200 g risottoris
0,10 g safran
1 dl hvitvin
8 dl kyllingbuljong eller oksebuljong
30 g nyrevet parmesan
Salt og pepper

Gremolata
½ bunt flatbladet persille
½ usprøytet sitron
1 fedd hvitløk

Sett ovnen på 150 °C. Brun kalveskankene på begge sider i litt olje. Legg dem i en stor ildfast form – gjerne med lokk, eller i en stekepanne, og krydre med salt og pepper. Hakk hvitløk og løk. Rens og skjær gulrøtter, stangselleri og fennikel fint. Dryss mel over og stek grønnsakene i pannen du stekte kjøttet i. Fordel grønnsakene over kjøttet. Kok opp hvitvin og tomater i pannen og hell det over kjøttet. Fordel laurbærblad og kvister med timian og merian over, og dekk formen med lokk eller aluminiumsfolie. Sett formen i ovnen i ca. 2 timer og 30 minutter til kjøttet er mørt.
Ta det ut av ovnen og smak til med salt og pepper.

Safranrisotto
Stek finhakket sjalottløk, smør, ris og safran til løken er gjennomsiktig. Tilsett hvitvin og la den koke inn i risen. Kok videre under jevnlig omrøring i ca. 20 minutter. Spe med buljong underveis.
Rør inn nyrevet parmesan, og smak til med salt og pepper.

Gremolata
Skyll og hakk persillen fint. Skyll sitronen, og riv og hakk skallet fint. Finhakk hvitløken.
Bland persille, sitronskall og hvitløk godt, og dryss det over den ferdige ossobucoen.
Server med risotto.

Bold Title

bottom of page