Orrfugl med med gåselever
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g orrfuglbryst
200 g gåselever
150 g romanesco (evt blomkål eller broccoli)
50 g sjalottløk
2 dl portvin
1/2 ss brunt sukker
2 ltr viltkraft (gjerne orrfugl)
2 rødbeter
1/2 ltr soyaolje til fritering
3 ss smør
Salt og pepper
Kjøtt: Del orrfuglbryststykkene i 4 biter og brun bitene i en stekepanne. Smak til med salt og pepper. Stek i ovn ved 100°C til kjernetemperaturen er 56°C (10 – 30 minutter).
Saus: Grovhakk sjalottløken og fres den myk i smør. Hell i vin og kok ned til det halve. Tilsett kraft og la sausen koke ned til 4 – 5 dl. Sil sausen og pisk inn 2 ss smør.
Garnityr: Romanesco deles i bittesmå terninger som kokes møre i lettsaltet vann med litt smør. Rødbeten skrelles og skjæres i så tynne strimler du klarer. Fritér strimlene i olje. Når strimlene virker tørre, tas de ut av kjelen. La oljen renne av på bakepapir. Form strimlene til 4 “høyballer” før de stivner.
Gåselever: Del gåseleveren i 4 og stek bitene i en i tørr stekepanne. Fett er unødvendig, leveren avgir stekefett selv. Stek i 30 – 60 sekunder på hver side, ikke mer!
Servering: Legg et stykke gåselever i bunnen og orrfuglbryst oppå. Rødbetballen anrettes på toppen. Pynt med saus og romanesco.