Oksetartar med hoisinmajones og gravet eggeplomme
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Ganske enkel / Tid: 30 minutter
Tartar
600 g oksekjøtt, finhakket eller grovkvernet
Salt og pepper
Hoisinsaus
1 chili, finhakket
1 cm ingefær, raspet
Hoisinmajones
1 egg
1 ss hoisinsaus
1 sitron, saften
1/2 ts salt
4 dl solsikkeolje
Gravet eggeplomme
4 eggeplommer
2 ss salt
2 ss sukker
1 ts chiliflakes
Tartar
Bland kjøtt, salt, pepper, hoisinsaus, chili og ingefær, og juster smaken som du ønsker det.
Hoisinmajones
Bland egg, hoisinsaus, sitronsaft og salt. Spe med oljen i en tynn stråle mens du pisker til en tykk majones.
Gravet eggeplomme
Bland salt, sukker og chiliflakes og fordel det utover et brett. Legg de rå eggeplommene på brettet, og dryss litt av blandingen på toppen. La eggeplommene stå kjølig i ca. 12-15 timer og skyll dem i kaldt vann.