Oksestek med portvinsaus
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 oksestek ca 1 kg
Salt og pepper
2 ss smør
1 løk, hakket
2 hvitløkfedd
2 dl portvin
4 dl oksekraft
8 båter hokkaidogresskar
8 småløk, skrelt
2 ss olivenolje
8 små tomater
1 dl erter
Ruccula el friseesalat til pynt
Gni inn steken med salt og pepper og brun den på alle sider i smør. Stek ferdig i ovn på 180 °C til en kjernetemperatur på 60 °C. La steken hvile i 20 min før du skjærer i den.
Ha løk, hvitløk og portvin i gryten du brunet steken i. Kok inn til halvparten er igjen. Ha i kraft og kok til en saus. Smak til med salt og pepper. Sil sausen.
Stek gresskar og småløk i olje under lokk til de er møre. Vend i tomater og erter og stek til det er varmt. Ha på salt og pepper. Skjær pene skiver av steken og servér med gresskarblandingen og portvinsaus. Pynt med salat.
Det går fint å bruke indrefilet eller entrecôte til denne retten. Bruk de grønnsaker du har tilgjengelig.