Okseindrefilet i bacon med pærekompott
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
3 pærer
2 dl vann
1-2 ss sukker
1 sitron, revet skall og saft
4 biter okseindrefilet à ca 160 g
Salt og pepper
4 skiver bacon
1 ss smør
4 bakepoteter
1 egg
4 ss olje
3 dl oksekraft
1 dl rødvin
1 ss smør
200 g shiitakesopp
2 ss smør
Skrell og kutt pærer i terninger. Kok halvparten av terningene møre i vannet, miks til puré. Smak til pureen med sukker og sitronskall og sitronsaft. Ha i resten av pæreterningene og la trekke til terningene er møre.
Krydre kjøttet med salt og pepper og surr en skive bacon rundt hvert kjøttstykke. Brun i stekepanne med smør og etterstek i ovn til en kjernetemperatur på 58 °C. La kjøttet hvile i 10 min før servering.
Skrell og rasp potetene grovt. Bland med egg, salt og pepper og stek kaker i olje til kantene er sprø.
Kok sammen kraft og rødvin. Smak til med salt og pepper og pisk inn en klatt smør.
Rist soppen i smør og anrett på fire tallerkener sammen med kjøtt, poteter, saus og pærekompott.
Svin- eller viltkjøtt kan med hell brukes i denne retten.