top of page

Oksefilet og ravioli

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tomatbuljong:
600 g plommetomater
2 fedd hvitløk
2 sjalottløk
1 ss tomatpuré

100 g blomkål
4 dl melk
2 ss mascarpone
3 ss sitronskall, revet
Salt
4 wontonark eller ferske pastaplater
Eggeplomme til pensling

600 g oksefilet
Salt og pepper
Olje til steking
200 g gåselever

200 g vårgrønnsaker, friske til servering

Del tomater og løk i grove biter. Bland med tomatpuré og hvitløk og bak i ovn 40 min på 150 °C. Avkjøl. Kjør til glatt masse i mikser. Kle et dørslag med kjøkkenklede eller glasshåndkle. Ha i massen og la den stå og dryppe seg gjennom. Det tar minst 4 timer.
Kok blomkål mør i melk. Kjør blomkål, mascarpone og sitron til en tykk puré i en mikser. Smak til med salt. Legg en spisekje med blomkål på hvert wontonark. Pensle med egg og lim igjen. Raviolien kokes 3-4 min i lettsaltet vann ved servering.
Del oksefilet i fire like store deler. Ha på salt og pepper. Brun kjøttet godt på begge sider i en panne med olje. Stek videre 5-6 min i ovn på 200 °C. La kjøttet hvile i 10 min.
Del gåselever i fire skiver. Stek forsiktig 10-15 sek på hver side i en tørr teflonpanne. Avkjøl noe. Skjær et snitt på midten av hver oksefilet. Legg i en skive med gåselever. Varm opp kjøttet i ovnen ved servering.
Sautér vårgrønnsaker lett i smør. Varm opp tomatbuljongen og anrett i fire dype skåler. Legg i kjøtt, ravioli og vårgrønnsaker og servér straks.

Bold Title

bottom of page