top of page

Oksefilet med gåselever

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

300 g gåselever
Salt og pepper
4 portobellosopp

Solbærsirup:
1 dl solbær
1 dl sukker
2 ss vann

Mangochutney:
50 g mango, tørket og finhakket
5 dl vann
2 ss hvitvineddik
1 ss ingefær, revet

1 baguette, halvstekt
1 ss olivenolje

600 g oksefilet
Salt og pepper
1 ss soyaolje
1 ss smør

Del gåselever i fire skiver. Ha på salt og pepper. Stek dem lysebrune på begge sider i en varm teflonpanne. Stek portobellosopp 2-3 min i same panne. Smak til med salt og pepper.
Kok solbær, sukker og vann til det tykner. Siles.
Kok mango, vann og eddik til det tykner. Smakes til med litt revet ingefær.
Skjær fire tynne skiver av baguetten. Stek lysebrun på begge sider i olje.
Del oksefilet i fire biter. Ha på salt og pepper. Brun dem på alle sider i panne med olje og smør. Stek videre, 5-6 min i ovn på 175 °C. La kjøttet hvile i fem min. Lag et snitt i hver bit på midten. Legg inn en skive med gåselever. Legg hver oksefilet på hver sin portobellosopp. Varmes opp i ovn på 180 °C, i 4 min.

Bold Title

bottom of page