top of page

Nystekt flatbrød med lettgravet lakserogn

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Flatbrød
3 1/2 dl melk
3 1/2 dl vann
250 g grov sammalt hvete
250 g fin sammalt hvete
250 g fin sammalt rug
1/2 ts salt
1/2 ts sukker

Lakserogn
300 g fersk rogn av laks, renset
10 g salt
5 g sukker
1 ss nøytral matoljeFlatbrød
Kok opp melk og vann. Bland mel, salt og sukker i en bolle. Tilsett den kokende væsken. Elt godt mens deigen ennå er varm. Tilsett eventuelt mer sammalt mel til deigen er fast og slipper bollen. Dekk med plastfolie og la stå til neste dag. Elt deigen på melet benkeplate, Kjevle den ut til en 2 cm tykk leiv. Stikk ut runde emner, ca. 5 cm i diameter, og legg dem på melet plate. Dekk med fuktig håndkle. Kjevle ut emnene til ca. 20 cm i diameter. Bruk godt med byggmel i begynnelsen og lite mel mot slutten. Legg leiven med kjevlesiden ned på takken. Bruk middels varme og prøv deg fram. Børst av melet når deigen har satt seg.
Dusj gjerne med lunkent vann, da klistrer rester av melet seg og brødene blir finere. Snu flatbrødet og stek ferdig. Avkjøl på rist hvis det er helt tørt. Legg eventuelt leivene i stekeovnen på 50 °C til de er helt tørre. Avkjøl på rist.

Lakserogn
Bland salt og sukker og dryss det over rognen. Rør forsiktig og legg det i en ren, lufttett boks. La det stå i kjøleskapet i 2 dager. Ha rognen i en fin sil og skyll den i kaldt vann. La det renne av og rør inn oljen. Servér med flatbrød og seterrømme.

Bold Title

bottom of page