top of page

Nypoteter med gressløkolje og rogn

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 20 minutter

500 g små nypoteter
3 ss smør
2 dl olje
1 dl puré av gressløk, ramsløk eller vårløk
100 g blandet rogn, for eks; løyrom og ørretrogn
2 dl majones
1 ss salt

Kok potetene møre i saltet vann. Brun dem godt i litt smør. Varm oljen til 70 grader, kjør olje, gressløk, ramsløk eller vårløk, og salt i en blender eller med stavmikser. Sil oljen og avkjøl. Server potetene lune med majones, løkolje og rogn.

Poteter er vel ikke sunt? Og her er det vel både karbohydrater og proteiner? Ja, det er det. Men poenget er av og til mengden. Her bruker vi vårens små nypoteter. Ved siden av har vi en majones laget av olje og eggeplomme. Altså to potensielt mindre sunne elementer. Potetene blir først kokt, så smørstekt og så tilført fettet i majonesen. Ved siden av har vi rognen som tilfører salt og proteiner og som også fungerer som et slags krydder. Men – det blir bare 125 g potet på hver i denne oppskriften, og det blir en smaksrik og faktisk ganske mettende rett. Serverer du en enkel forrett og så denne, har du et helt måltid. I tillegg er det et fargerikt skue!

Hvitvin
Saltet i rognen, stekefettet på potetene i tillegg til olje og majones går fint sammen med vin. Velg gjerne en parfymert Sauvignon Blanc fra Loire i form av en Sancerre, som Fouassier Sancerre Les Romains. Der har du litt vårpreg også i vinen. Eller vær litt dristig og sats på en hvit Rhône fra Chapoutier. Den har større fylde i midtpartiet. Begge vinene er fra Frankrike.

Bold Title

bottom of page