top of page

Nyfangete råreker med urtevinaigrette og korallkjeks

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

Reker og rekeskallreduksjon
300 g ferske, norske rå reker
Skallet fra rekene
20 g tomatpuré
1 l vann
Urtestilker

Korallkjeks
65 g rekeskallreduksjon
30 g vann
10 g siktet hvetemel
20 g rapsolje
Rapsolje til steking

Urtevinaigrette
1 dl kaldpresset rapsolje
1/4 dl hvitvinseddik
1/4 dl sitronsaft
10 g hakket løpestikke
10 g hakket persille
5 g hakket estragon

Reker og rekeskallreduksjon
Pill rekene forsiktig ut av skallet. Legg dem i kjøleskapet til de skal spises. Fres rekeskall og tomatpuré i en gryte. Rør om til det blir litt karamellisert. Tilsett vann og urte­stilker. Kok inn til ca. 1 dl væske igjen. Sil gjennom en tøysil.

Korallkjeks
Bland alle ingrediensene og kjør det til en jevn røre med stavmikser. Ha ca. 2 ss olje i en stekepanne, og hell i nok røre til et jevnt lag. La det koke ned uten å røre. Etter hvert vil væsken fordampe og du får en sprø, perforert «pannekake». Ta den forsiktig opp av pannen og legg den på kjøkkenpapir. Dryss litt fint salt over. Gjenta med resten av røren.

Urtevinaigrette
Bland alle ingrediensene bortsett fra oljen. Rør inn oljen litt etter litt til det tykner.

Servér rekene kalde, gjerne på is. Dypp dem i vinaigrette og spis dem med sprø kjeks til.

Bold Title

bottom of page