top of page

Nye gulrøtter med smørkrem og salat

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

Honningglaserte gulrøtter
6 små, spede gulrøtter med gress
2 ss meierismør
2 ss honning
Salt

Gulrot- og smørkrem
4 nye gulrøtter
100 g meierismør i terninger
Salt

Salat med gulrotpersille
1 salathode
1 håndfull gulrotgress
Olivenolje
Sitronsaft
Flaksalt

Skrubb gulrøttene rene. Spar ­gulrotgresset
til ­salaten. Kok gulrøttene i 3 minutter i ­fosskokende, lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann. Varm gulrøttene i smør og honning rett før servering. Rør så gulrøttene blir helt dekket. Dryss over litt salt.


Gulrot- og smørkrem
Ha skrelte gulrøtter i små biter i en kjele. Hell på vann til det dekker, og la det småkoke til gulrøttene er møre. Sil av det meste av vannet. Kjør gulrøttene med stavmikser. Tilsett smøret litt av gangen. Smak til med salt, og servér lun som dipp til gulrøttene.


Salat med gulrotpersille
Skyll salat og gulrotgress i iskaldt vann. Vend det med godt med olivenolje, sitronsaft og salt. Tilsett ev. gulrøtter i tynne skiver.

Bold Title

bottom of page