Nudelsuppe med blandet kjøtt og sjømat
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6
125 g fersk bacon eller pancetta (buklist) med svor
125 g kyllingbryst
125 g reker (scampi), rensede
125 g krabbekjøtt, kokt
125 g akkar, renset
125 g tynne eggnudler
1 1/2 ltr kyllingbuljong
2 ss fiskesaus
4 vårløk
Salt og hvit pepper
2 sjalottløk
2 ss vegetabilsk olje
2 ss frisk koriander, hakket
Kok opp lettsaltet vann. Ha i bacon og småkok ca 30 min til den er mør. Tilsett kylling og kok ytterligere 15 min. Ta kjøttet opp og kast kraften. Sett kjøttet til side til det er passe avkjølt.
Fjern den svarte «tråden» på rekene. Del krabbekjøttet i små biter. Skjær akkar i tynne ringer. Ha nudlene i en kjele med småkokende saltet vann og kok dem hurtig. La dem renne godt av. Skjær kyllingkjøttet i strimler. Kok opp buljong og ha i kyllingkjøtt og sjømat. Hakk opp vårløken og ha halvparten i buljongen. Småkok i 6 min. Smak til med fiskesaus.
Finhakk sjalottløk og fres den i olje til den er nesten helt sprø. Fordel suppen i seks skåler og garnér med sjalottløk, vårløk og frisk koriander.