Neslesuppe med posjert egg og røkt fisk
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 ltr friske nesler
1 ss smør
4 ss hvetemel
5 dl vann
7 dl vann
2 grønnsakbuljongterninger
1 liten bunt gressløk
2 dl H-melk
Salt og pepper
5 dl vann
1 ss eddik
4 egg
4 biter røkt ål, makrell eller laks
Skyll neslene godt og kok dem i 6-8 min i 1/2 dl vann. Smelt smøret i en kjele over svak varme, og tilsett hvetemelet. Rør om og tilsett 5 dl vann litt etter litt, og la jevningen bli glatt under omrøring.
Tilsett 7 dl vann og buljongterninger, og kok opp suppen. La den småkoke i 4-5 min. Legg neslene i kokekraften, og ha i finklippet gressløk. Tilsett melk og smak suppen til med salt og pepper. Miks suppen.
Kok opp 5 dl vann i en kjele og ha i eddik og salt. Knekk i eggene og posjér på svak varme i 4-6 min. Hell opp suppen i fire tallerkener og ha et egg og en bit røkt fisk i til hver.
Finner du ikke nesler går det fint an å bruke spinat.