Neslesuppe med posjert økologisk egg
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 ltr ferske nesleblader
1 ss økologisk smør
4 ss økologisk hvetemel
Ca. 1,2 dl vann
2 grønnsakbuljongterninger
3 hakkede vårløk
2 dl økologisk melk
Salt og pepper
1 ss eddik
4 økologiske egg
Skyll neslene og kok dem i 5 minutter i 1/2 dl vann. Smelt smøret i en kjele over svak varme, og tilsett melet. Rør om og tilsett vannet litt etter litt, og la jevningen bli glatt under omrøring. Tilsett buljongterninger, og kok opp suppen. La småkoke i 5 min. Ha neslene i kjelen sammen med vårløk og melk. Kok opp og krydre med salt og pepper. Miks suppen jevn med en stavmikser.
Posjert egg: Kok opp ca. 5 dl vann i en vid kjele og ha i eddik og salt. Knekk i eggene og posjer på svak varme i 4 minutter. Hell suppen i fire tallerkener og ha et i egg i til hver.
Varmrøkt ørret eller laks er godt i suppen. Server gjerne med et godt brød, eller sprøstekte krutonger til å ha i suppen.