top of page

Naengmyeon – Iskalde nudler

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 45 minutter

250 g tørkede naengmyeon-nudler
2 poser kraft fra nudelpakkene
2 poser sennepsolje fra nudelpakkene
1/2 agurk
2 pærer
2 1/2 krm salt
1 1/2 ts sukker
1 ss hvit eddik eller eplesidereddik

Rettichsalat (musaengchae)
5 dl rettich, i strimler
1 ss salt
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss eddik
1 ts sukker

Til servering:
1 ss gochujang chilipaste
1 hardkokt egg, delt i to
2 ts ristede sesamfrø, malt
Isbiter

Nudelpakkene inneholder en pose med tørket eller konsentrert kraft og en pose sennepsolje. Du trenger posene fra to pakker nudler. Ha posene med kraft i en bolle. Spar sennepsolje til servering. Tilsett 1 liter vann, og sett bollen i fryseren i noen timer til væsken så vidt begynner å fryse til is. Ta bollen ut i det du er klar til å servere, eller sett den i kjøleskapet mens du gjør de siste forberedelsene.

Fjern frøene i agurken og skjær den i staver på ca. 8 cm. Bland agurk, salt, 2 1/2 krm sukker og eddik i en skål. Lag en sukkerlake av resten av sukkeret og 2 1/2 dl vann. Skrell og del den ene pæren i to. Skjær den i tynne båter og dypp dem i sukkerlaken så de ikke blir brune. Skrell og riv den andre pæren og klem ut saften av den med et kjøkkenhåndkle. Det blir omtrent 1 dl pæresaft.

Ta bollen med kraft ut av fryseren. Ha litt av agurklaken i kraften og tilsett pæresaften. Rør godt og sett kraften tilbake i kjøleskapet eller fryseren til nudlene er ferdige. Ha rettichstrimlene i en stor bolle og dryss salt over. La dem ligge og slippe væske i 10 minutter. Klem ut overflødig vann og tilsett hvitløk, eddik og sukker. Bland godt. Dette blir mer enn det du trenger, så sett resten i kjøleskapet. Den holder seg i en uke og er godt tilbehør til mye mat.

Kok opp en stor kjele med vann. Fyll en stor bolle med kaldt vann og isbiter. Ha nudlene i det kokende vannet og rør om. Kok dem under lokk i 3-5 minutter. Skyll nudlene under kaldt, rennende vann til de ikke er så glatte lenger. Ha dem over i bollen med isvann og sil vannet av. Fordel nudlene i to skåler, og hell halvparten av den iskalde kraften i hver. Fordel agurk, pære, rettich og gochujang på toppen. Ha en pakke sennepsolje, et halvt kokt egg og malte sesamfrø i hver skål. Server ev. med marinert kjøtt, se bulgogi side 126.

Bold Title

bottom of page