top of page

Nøtteboller med sterk tomatsaus

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

4 dl havregryn lettkokt
2,5 dl vann
1 ts salt
150 g valnøtter
50 g peanøtter
½ stk rødløk
2 stk egg
70 g parmesan revet
1 stk skive loff
1 stk kinahvitløk
1 ss ingefær
2 ss sennep
1 ss soyasaus
Salt og pepper

Tomatsaus
2 ss olivenolje
1 stk løk finhakket
2 stk fedd hvitløk finhakket
½ stk rød chili
400 g hermetiske tomater
1 ss soyasaus
1 ss basilikum
1 ts rosmarin
Salt og pepper

Ta havregryn, salt og vann og bland dette, la det svelle i 5-10 min.
Finhakk peanøtter, valnøtter, rødløk, hvitløk og brødskiven eller kjør dette i en hurtighakke.
Bland dette med havregrynet og tilsett parmesan, egg, sennep, ingefær og soyasaus.
Smak til med salt og pepper.
Rull røren til små boller som rulles i sesamfrø.
Stek disse i ovnen i ca. 5 min på 200°C før de stekes videre i pannen med olje så de får en fin og gylden farge.

Tomatsaus
Fres løk, hvitløk, chili sammen med olivenoljen.
Tilsett tomatene og la dette koke i 15 min.
Tilsett basilikum, rosmarin og soyasaus la sausen trekke i 15 min til.
Smak til med salt og pepper.

Bold Title

bottom of page