Molokhia med grillet kanin - Egyptisk, grillet kanin med suppe på juteplanten molokhia
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 timer + 3 timer marinering
1 kanin, renset og uten innmat
1 ss knust hvitløk
3 ss salt
2 ss sitron
4 ss ghee eller klarnet smør
2 hvitløksfedd, hakket
1 løk, hakket
2 laurbærblader
750 g molokhia, frossen og finhakket
2 dl koriander, hakket
Salt og pepper
Parter kaninen ved å kutte av bakbeina, forbeina og ribbeina på langs.
Del den i to langs ryggraden.
Bland hvitløk, salt, sitron og smeltet ghee. Gni kaninen godt inn med blandingen og mariner den i 3 timer i kjøleskapet. Fyr opp grillen og grill kjøttet på høy og direkte varme til det får fin farge. Ha kjøttet i en gryte med mer ghee, hvitløk og løk.
Stek til løken blir blank og tilsett vann og laurbærblad så det akkurat dekker kjøttet, ca. 1,2 liter. Kok opp, skru ned varmen og la det småsurre i 1 times tid til kjøttet er mørt. Ta ut kjøttet og ha i molokhia og koriander.
La det småsurre i 10 minutter til og smak til med salt og pepper.
Server suppen med grillet kanin og ris til.