Melonsuppe med kylling og scampi
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 liten galiamelon, grønn
1 liten cantaloupemelon, orange
2 dl hvitvin
2 beger yoghurt naturell
1/2 dl kremfløte
1 hvitløkfedd, presset
1 dl frisk mynte
1 rød chilipepper, finhakket
Salt
Spyd:
2 kyllingfileter
12 scampi
2 ss chilisaus
Mynte til pynt
Del melonene i to. Lag noen pene kuler med kulejern. Hul ut melonene og kjør resten av melonkjøttet med de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin. La suppen stå kaldt noen timer, skallene også.
Skjær kyllingfiletene i biter og sett dem på spyd med scampi. Pensle med sausen. Legg spydene på en smurt, aluminiumsfoliekledd stekeplate. Stek dem i ovnen under grillen i ca 3 min på hver side. Pensle under steketiden.
Sil suppen og servér den iskald i skallet med varme spyd og melonkuler. Pynt med mynte.
En frisk suppe, som smaker ekstra godt på varme sommerdager.