top of page

Massaman curry med grillet kylling

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Ganske enkel

Tid: 45 minutter

2 kyllingfileter
1 ss korianderfrø, ristet
1 ss spisskummen, ristet
1 ss hvit pepper, ristet
9 grønne chili, finhakket
1 sjalottløk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
2 sitrongress, finhakket
1 ss galangal, finhakket
1 pt koriander, finhakket
1 ss gurkemeie
2 ss olje
4 dl kyllingkraft
1 l kokosmelk
5 ss fiskesaus
2 poteter, i biter
4 reddiker, i skiver
1 vårløk, i skiver

Rist korianderfrø, spisskummen og hvit pepper i tørr panne. Bland krydderne med grønn chili, sjalottløk, hvitløk, sitrongress, galangal, koriander og gurkemeie. Knus det godt i en morter eller blender til du får en fin paste.
Stek 2 ss paste i olje i en kjele. Tilsett kyllingkraft, fiskesaus og kokosmelk og la det trekke i 25 minutter til fettet skiller seg. Ha i potetene og la det trekke til de er møre. Grill kyllingen til en kjernetemperatur på 60 grader. Ha kyllingkjøttet i suppen og topp med reddiker og vårløk.

Bold Title

bottom of page