top of page

Marinert ytrefilet av får med piperade

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g får, ytrefilet
1 pose rødvinmarinade

2 ss olje
2 ss tomatpuré
1 gul paprika i biter
1 rød paprika i biter
1 rødløk i båter
3 tomater i båter
4 hvitløkfedd, skrelte
2 dl hvitvin
2 dl oksekraft
Rosmarin, frisk eller merian
Salt og pepper

La kjøttet ligge i marinaden i minst 2 timer. Stek kjøttet rosa i stekepanne. Surr inn kjøttet i folie og la det hvile på en lun plass i 20 min.
Varm opp oljen og surr tomatpuré, paprika, løk, tomater, hvitløk og krydder. Tilsett vin og kraft og kok opp. Smak til piperaden med salt og pepper.
Skjær kjøttet i biter eller skiver og servér med piperade.

Servér med potetpuré eller salat. Vend i 3 sammenpiskede egg i piperaden for å gøre den fyldigere, da kalles den baskisk omelett.

Bold Title

bottom of page