top of page

Marinert lammelår

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 lammelår
Salt og pepper
2 hvitløk
2 kvister rosmarin
1 dl grov sennep
400 g små poteter
2 ss smør

Gni låret godt inn med salt og pepper. Lag noen små snitt i låret med en kniv og fyll med hvitløkskiver. Finkutt rosmarin. Gni låret inn med rosmarin og sennep. Ha låret over i en ildfast form og la det ligge i romtemperatur 1 time.
Stek kjøttet på 80 °C til det har en kjernetemperatur på 56 °C for rosa kjerne, 70 °C for godt stekt.
Lag noen snitt i hver potet. Stek dem lysebrune i en panne. Stek dem i ovn sammen med kjøttet til de er helt møre.
Hell kraften fra lammelåret i en kjele. Kok opp og pisk inn 2 ss smør.

Servér med bakte rotgrønnsaker ved siden av.

Bold Title

bottom of page