top of page

Mangosalat med kokosris

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

Kokosris:
200g jasminris
375 ml kokosmelk

2 grønne fugleøyechili
1 fedd hvitløk, skrelt
1 1/2 ss palmesukker, skavet
1 1/2 ss tørre reker, bløtlagt i varmt vann i 10 min
1 tomat, moden
1 aspargesbønne, kuttet i 2,5 cm biter
1 1/2 ss tamarind
1 1/2 ss fiskesaus
1 1/2 ss limesaft
5 ss peanøtter, knuste og ristede

1 stor, moden mango, i strimler
1/2 liten thaiaubergine, i skiver

Kokosris:
Vask risen, hell over kokosmelk og kok på vanlig måte.
Ha chili og hvitløk i en leirgodsmorter, og knus til en pasta. Tilsett palmesukkeret og avrente reker. Støt forsiktig, og tilsett tomat og aspargesbønne. Knus og støt: væsken skal bli en lett saus. Tilsett tamarind, fiskesaus og saften fra lime. Smak. Det skal være både søtt, salt og syrlig. Om smaken er intens, husk at mango også skal tilsettes. Tilsett peanøttene og bland godt.
Ha i mango og thaiaubergine. Bruk hånden og en skje til å blande alle smakene i morteren. Smak til om nødvendig. Bruk en skje til å anrette på et serveringsfat. Servér sammen med kokosrisen.

Bold Title

bottom of page