top of page

Makrellpanne fra Son

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 stor stekepanne med tykk bunn (gjerne jernpanne)
Så mange makrell som det er plass til i panna
Salt
Smør
Rømme
Dill
Gressløk
Finhakket strand-, rams-, sjalott, eller vårløk

Til servering:
Smør og persillekokte ferskpoteter
Agurksalat

Lag noen gode snitt i skinnet på makrellen. Dryss over godt med salt.
Varm opp en panne med smør. Legg i fisken i panna når smøret slutter å bruse. Stek makrellen brun og god på den ene siden før den stekes et minutt eller to på den andre siden. Dra panna vekk fra varmen og tilsett rømme og rikelig med urter. La makrellen surre på svak varme til den slipper beinet.
Server straks.

Slik den originalt lages i Son. Smaker best laget på bål og fortært med bare hendene i strandkanten.

Bold Title

bottom of page