Makrell i tomatsaus
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 makrell
Salt
2 auberginer
2 løk, hakket
10 hvitløkfedd
4 ss rødvineddik
1 dl hvitvin
3 bokser tomater
3 laurbærblader
Tørka eller fersk chili
Kapers
1-2 dl olivenolje
Til servering: Rømme, kokte ferskpoteter og urter (gressløk og/eller persille)
Rens fisken. Strø over godt med salt og la de ligge 15-20 minutter før de skylles godt.
Skjær auberginen i biter og dryss over salt. La den stå og trekke i noen minutter, helst en halvtimes tid. Tørk vekk saltet og vannet som har samlet seg på overflaten. Stek i rikelig med olje i ei vid gryte i 5 til 10 minutter. Det er best å gjøre det i to omganger. (Er det for fullt i bunnen av gryta blir auberginene mer kokt enn stekt). Ha i løk. Knus hvitløken og ha hele oppi gryta. Stek videre i 5 minutter på middels lav varme for å mildne hvitløken.
Ha i tomater, laubær, urter, kapers og chili. Kok sammen til det så vidt tykner.
Legg fisken i sausen. Dekk dem til mest mulig med sausen. Skru ned varmen og la småputre i 5-7 minutter. Juster ev. med hvitvin eller vann om sausen blir tørr.
Fisken er ferdig når den slipper beinet.
Server med rømme, ferskpoteter og urtedryss.
For lenger holdbarhet på pålegg, kan fisken taes ut, renses for bein og skinn, mens sausen kokes opp igjen. Legg i fiskebitene og la det småkoke et par minutter til. Avkjøl så hurtig som mulig.