Maisvaffel med asiatisk speket laks, vaktelegg og tapioka
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Ganske enkel
Tid: 45 minutter
Maisvafler
2 dl hvetemel
2 dl maismel
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts salt
3 egg
4 dl melk
1 dl maisolje
Speket laks
1 Salma loin
50 g salt
30 g sukker
1 rød chili, finhakket
2 dl soyasaus
1 lime, revet skall
100 g koriander, finhakket
Vaktelegg
8 vaktelegg
Tapioka
4 ss tapioka
1 dl soyasaus
1 sitron, saften
Maisvafler
Rør sammen alle ingrediensene til en
glatt og klumpfri røre. La den stå og svelle
i ca. 20 minutter før du steker vaflene.
Speket laks
Dryss salt og sukker over laksen, og la den stå i
ca. 1 time. Tilsett resten av ingrediensene og la laksen
stå i ca. 1 døgn i kjøleskapet. Snu laksen etter ca. 10 timer. Skjær laksen i tynne skiver.
Vaktelegg
Kok vakteleggene i vann i ca. 2 ½ minutt.
Avkjøl dem i kaldt vann, skrell dem, og del dem i to.
Tapioka
Skyll tapioka i kaldt vann i
2 minutter.
Tapioka er det samme som sagogryn.
Kok dem i rikelig med vann i ca.
5 minutter og sil av.
Ha tapiokaen i en bolle.
Hell over soyasaus og sitronsaft, og la det marinere i 2 timer.