top of page

Maine lobster stew

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6

Tid: 1 time

4 ss smør
½ gul løk, finhakket
1 stor potet, skrelt og i terninger
7 dl hummerkraft
½ ts salt
1 klype kajennepepper
Nykvernet sort pepper
1 kg nykokt hummerkjøtt, i biter
1 ss tørr sherry
5 dl fløte
Sitronsaft
1 liten bunt gressløk
6 skiver brioche

Smelt 2 ss smør i en stor kjele på lav varme. Tilsett løken og stek den til den er myk, men ikke brun, ca. 8 minutter. Tilsett potetterninger, hummerkraft, salt, kajennepepper og sort pepper. Kok det opp, og la det småkoke til potetene er møre, ca. 20 minutter.
Smelt resten av smøret i en stor panne på middels høy varme. Fres hummerkjøttet i smøret til det er varmt, ca. 2 minutter. Ha hummerkjøttet i potet- og løkblandingen.
Kok ut pannen med sherry, og hell sjyen og fløten over i gryten. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dryss over finhakket gressløk, og server med smørstekt brioche.

Bold Title

bottom of page