Måseegg med brønnkarse
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 ferske måseegg
200 g erter
50 g brønnkarse
50 g revet Jarlsberg
10 g linfrø
1 dl brødrasp
1/2 dl olje
Eddik, salt og pepper
Panering
4 ss hvetemel
2 måseegg eller vanlige egg til panering
2 dl panko eller annet brødrasp
1 liter frityrolje
Kok måseeggene i godt saltet, kokende vann i 6 minutter, og ha dem over i iskaldt vann. Da er de lettere å skrelle. Skrell eggene forsiktig når de er avkjølt. Blansjer ertene i lettsaltet vann i ca. 10 sekunder, og avkjøl dem i iskaldt vann. Sil godt av. Kjør erter, brønnkarse, ost, linfrø, brødrasp og olje til en jevn, grov mos. Smak til med eddik, salt og pepper. Del blandingen i fire, og fordel den på fire biter plastfolie. Smør mosen ut i et tynt lag, og legg et egg på hver. Ta tak i hjørnene på plastfolien og bre over egget slik at det er helt dekket med mos. Knyt knute på plastfolien slik at egget blir forseglet.
Kok opp vann i en gryte, og sett en dampkurv fôret med bakepapir på toppen. Damp eggene i plastfolien i 5-6 minutter, og avkjøl dem i isvann. Ta plasten forsiktig av, og vend eggene først i mel, så i pisket egg og til slutt i brødrasp. Friter dem på 190 °C i ca. 20 sekunder til de er gylne og sprø. Spis dem straks med litt flaksalt og ev. en salat til.