top of page

Lutefisk med hasselbackpoteter og rødvinsaus

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

12 middels store poteter
2 ss smør, smeltet
4 ss strøkavring

4 biter lutefisk à ca 400 g
Pepper
2 ts allehånde

2 dl rødvin
4 dl oksekraft
Salt og pepper

400 g frosne erter
2 hvitløkfedd
1-2 dl crème fraîche

4 dl rosenkål
1 dl ternet bacon

Skrell potetene og lag dype snitt. Pensle med smør og dryss over strøkavring. Stek i ovn på 180 °C i ca 35 minutter.
Legg fiskestykkene i ildfast form og dryss over godt med salt. Krydre med pepper og allehånde. Stek fisken under folie i ovn på 225 °C i ca 30 min.
Kok ned vinen til halvparten er igjen og ha i kraften. Kok sammen til en saus og smak til med salt og pepper. Pisk evt inn en klatt smør rett før servering.
Kok opp erter og hvitløk, sil fra vannet og miks til puré sammen med crème fraîche. Smak til med salt og pepper.
Rist rosenkål og bacon til rosenkålen er mør og baconet er sprøtt, servér.

Bakte tomater smaker godt til. Bruk gjerne torsk eller kveite i stedet for lutefisk.

Bold Title

bottom of page