top of page

Lune stillehavsøsters med perler og trøffeltang

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

Lune stillehavsøsters
12 stillehavsøsters
3 dl blåskjellkraft

Agurkperler
agurk
Noen dillkvaster
1 dl extra virgin olivenolje
Saften fra 1/2 sitron
Salt

Trøffel- og østersemulsjon
2 eggeplommer
200 g klaret smør, smeltet
Hvit pepper
Østerssaft
Litt finhakket hvit trøffel eller hvit trøffelolje
Saften fra 1/2 sitron

Til servering
Trøffeltang
Lakserogn

Lune stillehavsøsters
Åpne østersene og sil væsken over i en skål. Spar den til østersemulsjonen. Kok opp blåskjellkraften, skru av varmen og la kraften avkjøles i 1 minutt før østers­innmaten has i kjelen.

Agurkperler
Skyll og skrell agurken. Ha agurkskallet, dillkvaster og olivenolje i en blender og kjør det til en grønn olje. Smak til med ­sitronsaft og litt salt. Sil oljen over i en skål. Lag små perler av agurken med et ­parisiennejern og vend perlene i oljen.

Trøffel- og østersemulsjon
Ha eggeplommene i en liten kjele, og pisk dem luftige på middels varme. Skru ned varmen, og pisk inn klaret smør litt etter litt til sausen tykner. Smak til med hvit pepper, østerssaft, trøffel eller trøffelolje og sitronsaft.

Til servering
Vask og tørk østersskjellene og ­fordel emulsjon, østers og agurkperler i ­skjellene. Topp med trøffeltang og lakserogn og servér.




Vinanbefaling: Samuel Billaud Bourgogne d’Or Chardonnay, Bourgogne, Frankrike

Bold Title

bottom of page