Lettrøkt tartar av ishavsrøye
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Gravet eggeplomme
4 eggeplommer
2 ss sukker
2 ss salt
1 ss finhakket dill
Røyetartar
1 dl røykespon av epletre
400 g fersk ishavsrøye
1 finhakket sjalottløk
Saften av 1 sitron
½ ss dijonsennep
½ ss grov sennep
1 ss rømme
Salt og pepper
1 bunt dill
4 ss solsikkeolje
1 neve dill
1 pt brønnkarse
1 pt kjørvel
1 ts olivenolje
1 ss lakserogn
Bland sukker, salt og dill og ha halvparten i bunnen av en bolle. Legg eggeplommene forsiktig oppå og dryss resten av sukkerblandingen på toppen. La det stå kjølig i ca. 15-20 timer, eller til eggeplommen er hard.
Varm opp røkespon og tenn den slik at det ryker. Ha røkespon og fisk i en tett boks. La det stå i 40 minutter til fisken har fått god røyksmak. Skjær fisken i pene små terninger, og bland dem med resten av ingrediensene, bortsett fra dill og solsikkeolje. Bland urtene med olje og litt sitronsaft. Topp med en urtesalat, lakserogn og riv over gravet eggeplomme.