top of page

Lettgrillet ørret sashimi

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Ponzusaus:
½ dl sitronsaft, ferskpresset
½ dl japansk soyasaus
½ dl vann
½ ts dashipulver (pulver
til misosuppe)

Ca. 400 g ørretfilet
4 dl kokt ris
Kinesisk fem krydder

Forslag til topping:
Avokado
Agurk
Eple
Reddiker
Edamame-bønner
Friske spirer og urter
2 ss sesamfrø, ristede

Ponzusaus: Ha alle ingrediensene i en kjele og kok forsiktig sammen i et par minutter. Avkjøl.
Skjær ørreten i tynne skiver. Legg ris på tallerkener og fisk oppå. Krydre med kinesiske fem krydder og brenn lett med en brenner. Pensle med ponzusaus.
Fordel ønsket topping over fisken, og servér straks.

Bold Title

bottom of page