top of page

Lettbakt reinsdyrfilet

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Lettbakt reinsdyrfilet
600 g indrefilet av reinsdyr
(ytrefilet eller flatbiff
kan også brukes)
Salt og pepper
Olje til steking
Brent høy, knust
1 ts knust rosépepper
Tørket steinsopp, malt

Jordskokkpuré
400 g skrelte jordskokker i biter
100 g meierismør
2 dl fløte

Syltet rødbete
1 dl eddik
2 dl sukker
3 dl vann
1 rødbete

Fritert lav
Reinlav
5 dl frityrolje
Salt

Lettbakt reinsdyrfilet
Krydret kjøttet med salt og pepper, og brun det lett i olje i en
stekepanne. Legg kjøttet over i en langpanne, og stek det videre i ovnen på 180 °C i 4-6 minutter for medium stekt. Tenn på høyet, la det slukke og knus det til pulver. Rull kjøttet i en blanding av brent høy, rosépepper og tørket steinsopp.

Jordskokkpuré
Skrell jordskokkene og stek dem i smør i pannen til de får en
karamellisert farge. Tilsett fløten og la det koke til jordskokkene er møre. Kjør det til en glatt puré.


Syltet rødbete
Kok opp eddik, sukker og vann.
Skjær rødbeten i biter, og la dem trekke til de er møre, ca. 45
minutter.

Fritert lav
Skyll lavet godt i rikelig med kaldt vann og plukk ut rusk og rask med en pinsett. Legg fire porsjoner/dotter på en tallerken og sett dem i en kjele under lokk og damp dem i 3 minutter. Avkjøl lavet i rom­temperatur og tørk det i sopptørker eller i åpen ovn på 60 °C uten vifte til det er knusktørt. Dette går ganske fort. Varm oljen til 140 °C. Friter laven, én porsjon av gangen, det tar bare 5 sekunder før de er klare. Løft lavet raskt, men veldig forsiktig over på tørkepapir. Dryss over litt salt.

Bold Title

bottom of page