top of page

Lettbakt ishavsrøye med syltet blomkål og dillemulsjon

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

400 g ishavsrøye
50 g salt
50 g sukker

Syltet blomkål
1 dl epleeddik
2 dl sukker
3 dl vann
100 g blomkål

Dillolje
2 dl rapsolje
1 liten bunt dill

Dillemulsjon
1 egg
Litt epleeddik
Litt salt
Litt vann
Ca. 3 dl dillolje

Dryss fiskefiletene med salt og sukker, og la dem ligge i 20 minutter. Skyll av saltet, og tørk fisken med kjøkkenpapir. Stek fisken på 100 °C i 8-10 minutter eller til en kjernetemperatur på 50 °C.

Syltet blomkål
Kok opp eddik, sukker og vann.
La det koke til sukkeret har løst seg opp.
Skjær blomkålen i tynne skiver, legg dem på
et rent glass og hell den kokende laken over.
Sett på tett lokk og avkjøl. Den syltede
blomkålen er ferdig etter et par timer.

Dillolje
Varm oljen til 40 °C og kjør den med dill
i en blender. Sil oljen og sett den kaldt.

Dillemulsjon
Kjør egg, eddik, salt og vann sammen. Spe med dillolje litt og litt til en grønn og fyldig emulsjon.
Den skal være såpass fast at den kan sprøytes
uten å flyte utover. Spe eventuelt med litt ­solsikkeolje for å få den konsistensen du vil ha.

Bold Title

bottom of page