Lett gravet og sprøstekt ishavsrøye
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g ishavsrøyefilet
7 g salt
5 g sukker
2 ss konjakk
2 ss sitronskall, revet
1 ss sennepsfrø
1 ss sort pepper, nykvernet
Olje og smør til steking
100 g morkler
2 sjalottløk, finhakket
1 ss smør
2 ss konjakk
4 dl kyllingkraft
1 dl crème fraîche
Salt og pepper
200 g aspargesbønner
1 ss smør
2 ss sjalottløk, finhakket
Renskjær fileter og fjern de små beina. Strø over salt og sukker. La fisken ligge 15 min i romtemperatur. Hell over konjakk og strø på resten av krydderne. Sett fisken kjølig i 4 timer.
Del fisken i fire like store stykker. Varm opp olje i en panne. Stek fisken 2 min med skinnet ned. Tilsett en klatt med smør og stek 1 min til. Fisken bør være sprø på skinnsiden og rå på toppen.
Rens morkler og forvell dem to ganger i vann. Fres morkler og løk i smør. Tilsett konjakk og tenn på. Hell på kyllingkraften slik at det slukner. Reduser til kyllingkraften tykner. Ha i crème fraîche. Kok opp og smak til med salt og pepper.
Kok aspargesbønner 2-3 min i lettsaltet vann. Ta dem ut og vend dem i smør og sjalottløk.
Anrett fisk på bønner. Legg morkler rundt og bruk noe av stekesjyen fra fisken som saus.
Server med ristede hasselnøtter.