top of page

Leifs kantarellpizza

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Pizzabunn:

3 dl vann

1/2 pk tørrgjær

1 ss salt

1 ss sukker

2 ss olivenolje

Ca. 500 g hvetemel



Fyll:

2 pk bacon i små biter

4 store never kantareller

Smør til steking

Hele karvefrø

Tomatsaus

Revet ost

Bland cirka 42 grader varmt vann med gjær, salt, sukker og olje i en bolle. Arbeid inn melet til en jevn deig. Elt den i 5 minutter til deigen er elastisk. La den heve på et lunt sted i 30 minutter.

Stek bacon og kantareller hver for seg. Krydre kantarellene med rikelig med karve.

Del deigen i fire og kjevle ut fire tynne bunner. Ha litt tomatsaus på hver bunn og dryss over sprøstekt bacon og revet ost.

Stek pizzaene nederst i ovnen på varmt stekebrett ved 300 grader til bunnene er sprø og osten er smeltet. Dryss over kantareller og server.

Ha gjerne litt rucola og hakket vårløk over rett før servering.

Bold Title

bottom of page