Lasagne med pesto og salat
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
400 g karbonadedeig
2 ss olje
1 gul løk, hakket
2 hvitløkfedd, hakket
1 boks tomater, hakkede
2 ss tomatpuré
Salt og pepper
2 ss smør
2 ss mel
4-5 dl melk
3 ss parmesan, revet
Evt 1/4 ts muskat, malt
9-12 lasagneplater
2 dl hvitost, revet
4 never salat
4 ss pesto
Brød
Brun karbonadedeigen i olje på sterk varme i to omganger. Ha all karbonadedeigen tilbake i stekepannen. Ha i løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt og pepper. Kok sammen.
Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca 10 min. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med salt, pepper og muskat.
Legg lagvis lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus. Start med
lasagneplater og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost. Stekes på 200 °C i ca 30 min. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. La lasagnen hvile i ca 10 min før den serveres, slik at den får "satt" seg.
Servér med salat, pesto og brød.
Ha gjerne fisk, skalldyr eller grønnsaker i lasagne.