Langtidsstekt villsvinskank med brunkål
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
Villsvinskank
2 villsvinskanker
2 løk
3 gulrøtter
20 g smør
1 ts havsalt
1 ts hele sorte pepperkorn
1 ts hel karve
1 ts einebær
3 kvister rosmarin
1 fedd hvitløk
1/2 dl eplesidereddik
1 ss brunt sukker
1 ss tomatpuré
1/2 dl rapsolje
1/2 l hønsebuljong
1 flaske mørkt øl
Brunkål
1 hvitkål
100 g sukker
2 ss havsalt
1 dl mørkt øl
3 dl hønsebuljong
Salt og nykvernet pepper
2 laurbærblader
1 1/2 ts malt allehånde
2 kvister timian
Eplesidereddik
Villsvinskank
Skjær løk og gulrøtter i grove biter. Stek dem i litt smør og legg dem i en stor ildfast form eller langpanne. Kjør resten av ingrediensene, bortsett fra skankene, i en hurtigmikser. Legg skankene på toppen av grønnsakene og smør dem godt med krydderblandingen. Dekk med aluminiumsfolie og stek dem i ovnen på 150 °C i 3–3½ time til skankene er møre. Fjern folien de siste 30 minuttene så kjøttet får en fin karamellisert overflate.
Brunkål
Smelt sukkeret til lys karamell i en tykkbunnet gryte. Snitt kålen fint. Stek kål og krydder i karamellen i 5 minutter. Tilsett øl og buljong, og la det surre under lokk på svak varme i 45-60 minutter til kålen har falt godt sammen og væsken er kokt inn. Smak til med krydder og et par dråper eddik. Servér kjøtt og brunkål med sterk sennep til.
Vinanbefaling: Castello Banfi Brunello di Montalcino, Toscana, Italia