top of page
Lammestek med nykål og morkler
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g lammestek
Salt og pepper
1 kvast timian
1/2 nykål
Noen vårgulrøtter
300 g morkler (eller annen sopp)
3 dl rødvin
3 ltr lammekraft
Gni inn steken med salt, pepper og timian og brun den på alle sider i en stekepanne. Stek videre i ovn ved 78 °C til kjernetemperaturen er 56 °C (bruk steketermometer). La kjøttet hvile noen min.
Strimle nykålen og del gulrøttene i mindre biter. Kok møre i lettsaltet vann. NB! Har du morkler, må de forvelles 3 ganger før steking. Annen sopp stekes gyllen. Nykål, gulrøtter og sopp blandes.
Kok inn rødvinen til det halve. Tilsett kraft og kok inn til ca 5 dl ferdig saus. Ha gjerne i noen hakkede timianblader mot slutten.
Bold Title
bottom of page