Lammeskank braisert i chili og tomat
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 lammeskanker
Salt og pepper
Olje til steking
5 dl hvitvin
1 boks tomater
1/2 rød chili, finhakket
1 ss sennepsfrø
2 fedd hvitløk
1 ss honning
2 endivesalater
1 appelsin
1 sitron
Smør
1 ss honning
Pinjekjerner, ristet
Basilikum
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Brun i olje på alle sider i en jerngryte.
Tilsett hvitvin, tomater, chili, sennepsfrø, hvitløk og honning. Kok opp, ha på lokk og ha gryten i ovn på 200 °C. Braiser kjøttet til kjøttet løsner lett fra beinet, ca 1 1/2-2 timer.
Strimle endivesalaten. Kok opp saften av 1 appelsin og sitron i en kjele. Tilsett endivesalaten og kok 3-4 min. Ha i smør og honning. Skru ned varmen og la salaten trekke i 8 min.
Legg lammeskankene over på fire tallerkener. Hell over tomatkraft. Legg på endivesalat og strø over noen pinjekjerner og basilikum, server.