Lammerull med fenalår
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g ytrefilet av lam
10 tynne skiver fenalår
40 g parmesanost
Salt og pepper
Plastfolie
1 ltr vann
2 ss rapsolje
50 g pistasjnøtter
3 tomat, soltørket og finhakket
1 ss smør
1 ss sherryeddik
4 skorsonnerøtter
5 dl appelsinsaft
1 ss sukker
Renskjær ytrefilet. Legg fenalårskiver i taksteinmønster utover et lag med plastfolie. Skivene trenger bare å dekke hverandre så vidt. Legg på lammekjøttet. Strø over parmesan, salt og pepper. Rull sammen til en stram pølse med plastfolie. Kok opp vann. La lammerullen trekke i vannet uten at det koker, i ca 15 min, eller til kjernetemperatur 55 °C. Avkjøl noe.
Ta kjøttet ut av plastfolien. Tørk rullen. Brun rullen forsiktig på alle sider i 2 ss rapsolje. Ta ut kjøttet og legg i pistasjnøtter. Avkjøl pannen noe og ha i soltørket tomat, smør og eddik. Brukes som saus.
Vask skorsonnerøtter godt i kaldt vann. Skrell dem og kutt av endene. Ha dem straks over i en panne med appelsinsaft og sukker. Kok til røttene er møre og til sausen tykner.
Servér med en risotto ved siden av.